HomeUncategorizedLån – typer og overvejelser

Lån – typer og overvejelser

Lån er en af de ting der både finansierer- og skaber rammerne for mange af vi menneskers eksistens. Om det er fordi man har lånt til huset man bor i, eller renoveringen af en barndomslejligheden eller fordi man står i gæld op til øerne og virkelig kæmper med det, så er lån på en eller anden måde forbundet med mange af vores hverdage.

Hvis du går med overvejelser omkring at optage dit første lån- eller en mere til samlingen, så er det nogle ting du bør vide, der både kunne gøre det nemmere og mere ligetil for dig at afbetale det i fremtiden. 

Lånetyper 

Der findes et hav af forskellige måder vi mennesker kan låne penge på nu til dags. Vi har fire forskellige overordnet typer lån i Danmark, de her:

 • SU lån og Slutlån
  Er kun beregnet til studerende. SU lån bruges som et supplement til din månedlige økonomi og bør kun optages hvis ikke du har tid til at arbejde ved siden af dit studie. Slutlånet er et lån studerende kan tage der er større en SU lånet (SU lånet har en grænse ved 3.155 kroner i måneden), slutlånet kan bruges til depositum eller en cykel til og fra skole. 
 • Bånklån
  Et banklån bør kun bruges til de større investeringer her i livet. Køb af sommerhus, renovering af hus, ny bil og så videre. Banklån bliver ofte betalt af over en længere periode og har en væsentligt lavere rente end mange af de andre lån man kan få derude.
 • Kviklån
  Kviklånet er som navnet indikerer et hurtig lån. Kviklånet er utrolig nemt at få og bør for alt i verdenen blive afbetalt så hurtigt som overhovedet muligt. Kviklån har nemlig betragtelige renter og er skyld i mange tilfælder af luksusfælden. 

  Kviklån er en god slags lån hvis du pludseligt står og mangler kapital. Det kunne være at du har ødelagt din computer ved at hælde en halv liter kaffe i den og skal bruge en til arbejde asap.

Overvejelser omkring lån

 • Har jeg råd til at låne penge?
  Det hurtige svar ville selvfølgelig være Nej, det er derfor jeg låner. Men spørgsmålet henvender sig til din fremtidige finansielle situation. Hvis ikke du har råd til at afbetale lånet senere i livet, har du heller ikke råd til at tage det nu. 
 • Har jeg virkelig brug for det her?
  Hvis du ikke kan se dig selv bruge det du låner penge til i fremtiden, så er der gode chancer for at du heller ikke kommer til at nyde at skulle afbetale det.

 

Skovbohjort Advokater kan hjælper med rådgivning ved køb af fast ejendom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *