HomeUncategorizedSEO og Linkbuilding – gør det en forskel?

SEO og Linkbuilding – gør det en forskel?

Hvis du efterhånden føler at du har fået styr på din intern SEO – altså alt det på din egen hjemmeside, både front-end og back-end, så er der ret gode chancer for at du måske går og overvejer at begynde at linkbuilde nogle artikler, for at få en bedre ekstern ranking – men hvis du er lidt usikker på, hvad det helt præcist er linkbuilding er for en størrelse, så kan du med fordel læse videre. Nedenfor finder du nemlig en grundig forklaring på konceptet – og et par gode grunde til at det måske er noget for dig og din virksomhed.

Linkbuildings betydning for SEO

Linkbuilding er efterhånden blevet en af de mere fundamentale og ekstremt populære måder som virksomheder og privatpersoner kan få en højere ranking i diverse søgemaskiner. Linkbuilding skal forståes som når en side, det kunne være en hvilken som helst side, linker til din hjemmeside på internettet. I SEO-kontekst skal det forståes som at eksterne websteder anbefaler netop din side, over dine konkurrenter på samme søgeord, hvilket google opfatter som en god anbefaling. 

God linkbuilding er, når du får skrevet noget godt content f.eks. i form af en artikel, som der bliver skabt trafik omkring, hvor selve content er godt skrevet og har en relevans. Her kan linket til din hjemmeside være koblet ind i teksten (som f. eks. Århus SEO) og derigennem skabe et link fra en anden side og tilbage til webstedet – noget google virkelig godt kan lide. 

Tips til Linkbuilding

Tricket bag rigtig god og værdiskabende linkbuilding er at skaffe kvalitetslinks fra sider, der i forvejen rangerer meget højt på google. Det er derfor man mange steder kan se at aviser tillader såkaldt clickbait på deres sider mod betaling – det giver nemlig rigtig godt når en side med høje anbefalinger fra google råber højt om din forretning.

Vælger man også at få en masse hurtigere og billigere links fra andre sider, vil det ikke have samme værdi – det har dog stadig en enorm indflydelse, sammenlignet med at helt afholde sig fra at linkbuilde – forestil dig det som at netværke, bare med hjemmesider – nogle er bedre end andre at have i netværket, men et stort netværk er stadig bedre end intet netværk.

Hvis du har fået blod på din seo-tand af at læse dette indlæg, så vil du blive glad i låget af at høre, at de fleste SEO bureauer faktisk laver gratis søgeordanalyser for virksomheder, så det er ikke engang svært at komme i gang! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *