HomeUncategorizedStiftelse af et Anpartselskab

Stiftelse af et Anpartselskab

Overvejer du at stifte et selskab er en af mulighederne at stifte et ApS. Fordelene ved et ApS er at det kun koster 40.000 kr at stifte og du samtidig ikke hæfter personligt, hvis selskabet skulle gå konkurs. 

Hvordan stifter du et Aps

Hvis du har besluttet dig for at få stiftet et Aps* skal du som nævnt have en kapital på mindst 40.000 kr. Det kan enten være i kontakter eller i værdier. Beløbet skal bekræftes af enten en bank, revisor eller en advokat og derfor gøres det det svært selv at stifte et ApS alene. Der skal ske en stiftelse og registrering hos Erhvervsstyrelsen inden for 2 uger for at anpartselskabet er gyldig. Det koster 670 kr. at blive registreret.  

Stift også et holdingselskab samtidig

Hvis du har planer om at stifte et ApS, bør du overveje at stifte et holdingselskab samtidig. Fordelen ved det er at du kan bruge de samme 40.000 kr til at stifte de 2 selskaber, hvis du gør det samtidig. Det er muligt at bruge de 40.000 kr du stifter dit holddingselskab til at skifte et ApS. Du kan kun stifte 1 ApS for de samme penge og kun hvis det gøres samtidig. Fordelen ved et have et holdingselskab er, at du kan trække et evt. overskud fra et ApS over i holdningselskabet og evt. bruge det på at dække et underskud i et andet Aps og derved spare skat. Du kan også lade dem stå til et senere tidspunkt. Det er altså en pengetank at have et holdningselskab og det giver skattemæssige fordele.

Hvad kendetegner et ApS?

Der er flere kendetegn ved et Aps, herunder kommer de væsentlige af dem.

  • Du kan stifte det alene eller sammen med flere andre personer.
  • Det er en selvstændig juridisk enhed og der hæftes kun med den indskudte kapital, så du risikere ikke at skulle gå fra hus og hjem, hvis virksomheden skulle gå konkurs. 
  • Der skal indskydes 40.000 kr. i kapital. Som kontanter eller i værdier. 
  • Der skal føres regnskab og årsregnskabet skal som udgangspunkt revisorpåtegnes.
  • Et ApS skal have en direktion som hvis det ønskes kan suppleres med en bestyrelse.
  • Alle ejerne skal stå i en ejerbog og der skal udfærdiges et stiftelsesdokument og vedtægter. 
  • En stifter må ikke være under konkurs med et andet selskab når der stiftes et nyt ApS. 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *